Usamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y realizar tareas de analítica. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra política de cookies
1 votos
10

La Vall d'Or

Novel·la de ficció històrica centrada en la Guerra de Successió. L'obra és fruit d'una exhaustiva recerca històrica sobre l'Edat Moderna a Catalunya. Ledo es documenta sobre la vida a pagès, centrada en la zona de l'Anoia, i sobre la vida a prop de la ciutat de Barcelona, concretament en el poble de Sants. Desvetlla els costums dels protagonistes, extensibles a la resta de la població, i deixa ben clara la importància de les figures de l'hereu i la pubilla en la societat catalana del moment.

La Vall d'Or és la història de la família Parellada entre els segles XVII i XVIII. De la mà de l'Anna Parellada, pubilla de la Vall, seguim les passes de la seva nissaga, una família terratinent de la comarca de l'Anoia. Retrobem un temps passat, que es regeix pel respecte, l'honradesa i l'escala de valors.

La història d'aquest llinatge està marcada per la Guerra de Successió (1702-1714). Aquest conflicte bèl·lic, originat per la qüestió successòria a la corona hispànica a causa de l'extinció de la línia dinàstica dels Àustries, culmina amb l'ascens al tron de Felip de Borbó (Felip V) i suposa la pèrdua dels drets propis de Catalunya.

La Vall d'Or és una novel·la històrica de rigor, on els sentiments dels personatges estan expressats amb tendresa i passió, de manera que l'autor sent com a pròpies les seves emocions. També transmet molt bé el gran amor per la terra que lliga a pares i fills de generació en generació.
  • ISBN 9788475890265
  • Nº PÁGS 350
  • AÑO 1998
  • EDITORIAL EDI-LIBER

Citas de La Vall d'Or

Libro sin citas Añadir cita

Críticas para este libro

Libro sin críticas


SUGERENCIAS